Greek Orthodox Archdiocese of Australia: Towards Future

The Greek Orthodox Archdiocese of Australia

Αξίζει να επισημανθεί ότι το σχέδιο ανάπτυξης των εγκαταστάσεων στο Ρέντφερν αποτελεί όραμα του νέου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακάριου.

Ο ίδιος, πεπεισμένος ότι το συνολικό έργο θα επιδράσει αναζωογονητικά στην ήδη ανθούσα Ομογένεια της Αυστραλίας, δήλωσε:

"Η Αρχιεπισκοπή αποτελεί έναν ιερό χώρο και το επίκεντρο της Ελληνορθόδοξης παρουσίας στην Αυστραλία. Τα νέα κτίρια και οι σχεδιασθείσες εγκαταστάσεις θα μας φέρουν πιο κοντά και, κυρίως, θα δώσουν τη δυνατότητα στους νέους μας να έχουν τον δικό τους χώρο μέσα στην Αρχιεπισκοπή και τη Θεολογική μας Σχολή."

Παράλληλα, συμπλήρωσε:

"Με αυτό το σχέδιο ανάπτυξης για το μέλλον, ελπίζουμε να εμπνεύσουμε όλους τους Ελληνοαυστραλούς, έτσι ώστε να διατηρήσουν μια βαθύτερη σχέση με την Εκκλησία και με τον πατρογονικό μας πολιτισμό, τη γλώσσα μας και τις παραδόσεις μας."

Επιπλέον, ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τη βάσιμη προσδοκία ότι, μετά την περάτωση των δρομολογούμενων έργων, οι κεντρικές εγκαταστάσεις της Ιεράς Αρχιεπισκοπής θα αποκτήσουν τη θέση που τους αξίζει ανάμεσα στα εμβληματικού χαρακτήρα κτίρια του Σύδνεϋ, δεσπόζοντας στο κέντρο της αυστραλιανής μεγαλούπολης ως ένας πόλος έλξης του ενδιαφέροντος πολιτών και ερευνητών, ανεξαρτήτως θρησκείας και καταγωγής.

/Public Release. This material from the originating organization/author(s) might be of the point-in-time nature, and edited for clarity, style and length. Mirage.News does not take institutional positions or sides, and all views, positions, and conclusions expressed herein are solely those of the author(s).