UAB Joins Two European MSCA Doctoral Training Projects

Two of the projects recently awarded grants in the MSCA-Doctoral network 2023 call of the Horizon Europe programme will be conducted by the Department of Chemical, Biological and Environmental Engineering and by the Department of Physics. The call, which aims to train doctoral candidates through international, interdisciplinary and intersectorial projects, has awarded a total of 443 millio euros to 128 different projects.

Imatge del programa MSCA Doctoral Network 2023 de la CE

Un dels projectes està coordinat per la UAB, sota el lideratge d'Albert Guisasola, catedràtic del Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental. Es tracta de «TRAMPOLINe (A training programme to promote the industrial adoption of microbial electrochemical technologies)», que formarà joves investigadors en tecnologies electroquímiques microbianes (MET) o bioelectroquímiques per abordar desafiaments ambientals globals. El programa té una dotació per a la Universitat de 503.942,40 €. A través del projecte, la UAB participarà en la cosupervisió de quatre tesis amb diversos grups pioners europeus, tres de les quals participaran dins del programa de doctorat de la UAB durant 3 anys.

Mitjançant la cooperació internacional i intersectorial entre la universitat i la indústria, TRAMPOLINe té com a objectiu millorar el coneixement fonamental i el rendiment de les MET a escala pilot per agilitzar-ne l'adopció industrial, centrant-se en àrees com la bioremediació de sòls i aqüífers, la dessalinització, la recuperació de recursos a partir de residus, la bioproducció industrial i la producció de productes químics a partir de CO2. El consorci del programa engloba grups de recerca que desenvolupen tecnologies punteres amb aportacions de socis industrials per tal de facilitar la transició de les MET del laboratori al mercat.

D'altra banda, la Universitat també participa al programa «GREENS (A Training Programme on 5R's implementation in the design, manufacturing and application of micro and nanorobotic platforms)», que liderarà a la UAB Eva Pellicer, catedràtica del Departament de Física. Amb un pressupost de 251.971,20 € per a la Universitat, permetrà la contractació i formació d'un doctorand durant tres anys.

Les plataformes robòtiques micro i nanomètriques tenen un gran potencial per revolucionar àmbits com la biomedicina i les aplicacions mediambientals. Aquests robots permeten l'administració dirigida de medicaments i una reactivitat millorada gràcies al seu moviment autònom. El projecte GREENS té com a objectiu implementar el principi de les 5R (reduir, reciclar, repensar, reparar i reutilitzar) des de la fabricació fins a l'eliminació de les plataformes robòtiques, per garantir la sostenibilitat del procés i minimitzar-ne l'impacte ambiental.

/UAB Public Release. This material from the originating organization/author(s) might be of the point-in-time nature, and edited for clarity, style and length. Mirage.News does not take institutional positions or sides, and all views, positions, and conclusions expressed herein are solely those of the author(s).View in full here.