UB Hosts New Edition of Multi-Brain Congress

University of Barcelona

Explorar els horitzons del coneixement científic per integrar les tres grans àrees temàtiques de l'estudi del cervell -el cervell sa, el cervell patològic i el cervell artificial- és l'objectiu del II Congrés Internacional Multi-Brain Barcelona, que acollirà la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la UB del 13 al 14 de novembre, en format presencial i també en línia. Aquesta cimera científica, que enguany arriba a la segona edició, és una proposta pionera en l'àmbit de l'estudi del cervell des d'una perspectiva integradora. L'ha organitzat un comitè d'experts integrat per Ruth de Diego Balaguer i Joanna Maria Sierpowska, de la Facultat de Psicologia, i Guadalupe Soria, Mercè Massana, Cristina Malagelada i Juan Alberto Ortega, de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut i l'Institut de Neurociències de la UB (UBNeuro).

L'acte d'inauguració tindrà lloc el dia 13, a les 9:00, al Paranimf de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut, al Campus Clínic. Hi participaran el catedràtic Jordi Alberch, director de l'UBNeuro; Antoni Trilla, degà de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut, i Joan Gómez, director general de recerca de la Generalitat de Catalunya. A continuació, la investigadora Manuela Piazza (CIMeC, Universitat de Trento, Itàlia) pronunciarà la conferència plenària, amb el títol "Navigating conceptual spaces: recycling the brain GPS for higher-level cognition".

Desxifrar la complexitat de la funció cerebral humana

El II Congrés Internacional Multi-Brain Barcelona aplegarà neurocientífics d'arreu del món que treballen en diferents disciplines (medicina, psicologia, farmàcia, química, física, matemàtiques, enginyeria i informàtica) i també pacients, amb l'objectiu principal de compartir noves descobertes i generar sinergies per avançar en l'àmbit del coneixement del cervell. Aquest fòrum serà l'escenari per debatre els avenços més recents en neurociència evolutiva, desenvolupament del cervell, neurotecnologies, i desafiaments en recerca del cervell patològic, per tal de generar beneficis a la salut, el benestar de les persones i el coneixement científic sobre aquestes àmbits de la biomedicina.

​​​​​​​

En la sessió de clausura, que comptarà amb les professors Mercè Massana i Ruth de Diego (UB, UBNeuro), hi participarà Guillermina López-Bendito (CSIC, Institut de Neurociències, Universitat Miguel Hernández), que impartirà la conferència "Emerging sensory circuits: the interplay of spontaneous activity and genetic programs".

Més informació al web del Congrés.

/Public Release. This material from the originating organization/author(s) might be of the point-in-time nature, and edited for clarity, style and length. Mirage.News does not take institutional positions or sides, and all views, positions, and conclusions expressed herein are solely those of the author(s).View in full here.